Nog even en dan….

Hoera! Het zwembad gaat open!

 

Op zaterdag 30 mei om 13.30 uur gaan we het zwembad openstellen voor abonnementhouders, u hebt het kunnen lezen in de nieuwsbrief.

Voorlopig dus eerst uitsluitend voor abonnementhouders en niet iedereen mag tegelijk komen zwemmen.

Komt u zwemmen, controleer dan eerst of u binnen de doelgroep valt die welkom is:

 

Di t/m za              ’s morgens van  9.00 – 11.00 uur   – volwassenen, alleen baantjes zwemmen

Iedere dag           ’s middags van 13.30 – 17.30 uur   – jeugd t/m basisschool

(kleintjes evt. begeleid door één volwassene          per huishouden)

Ma t/m vr         ’s avonds van 19.00 – 20.30 uur      – jeugd vanaf voortgezet onderwijs leeftijd                                 + volwassenen

Het is dit moment alleen bedoeld om werkelijk te komen zwemmen in het bad, niet om uitgebreid te recreëren. Wanneer er gezwommen is, moet er aangekleed worden en dient het bad verlaten te worden. Lekker liggen op de ligweide om later nogmaals te gaan zwemmen is in deze eerste fase niet toegestaan.

Er zullen veel regels zijn, een paar belangrijke willen we hier noemen:

  • Trek thuis alvast de zwemkleding aan onder je gewone kleding;
  • Ga vooraf thuis alvast naar het toilet;
  • Douche thuis voor en na het zwemmen;
  • Kom alleen naar het zwembad wanneer het bad geopend is voor jouw doelgroep;
  • Ga je baantjes zwemmen, volg dan de aanwijzingen. Er wordt in twee banen gezwommen (je zwemt ‘rondjes’) en je mag elkaar niet passeren.
  • De kiosk is gesloten.

Voorlopig kunnen we maximaal 70 bezoekers toelaten, waarvan er 30 in het diepe bad mogen en 40 in het ondiepe bad. Dat geldt ook wanneer het heel mooi weer wordt!

Het kan dan dus gebeuren dat het dusdanig druk wordt dat we u toch de toegang moeten weigeren. Verder zijn de algemene regels van het RIVM, die bij iedereen bekend zullen zijn, van toepassing.

 

Laten we hopen dat het op deze manier goed kan verlopen. Wij zullen er alles aan doen om de gezondheid van onze medewerkers en onze badgasten zoveel mogelijk te beschermen, maar we zijn natuurlijk erg afhankelijk van de medewerking en het gedrag van onze gasten.  Zodra de coronaregels versoepeld mogen worden, zullen wij de eerste zijn die de beperkingen opnieuw bekijken en zullen aanpassen.

De toezichthouders en kioskmedewerkers doen hun best om het zwemmen voor iedereen zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Wanneer iedereen zich houdt aan de regels dan zal dat best gaan lukken. Mocht het echter gebeuren dat iemand zich meermalen en moedwillig niet houdt aan de regels, dan kunnen zij u de toegang tot het bad ontzeggen.

Het bestuur zal met het badpersoneel nauwgezet volgen hoe het werken volgens deze regels verloopt. Afhankelijk daarvan behouden we ons het recht voor om dingen te wijzigen. Werkt iets niet, dan draaien we de regel terug, passen we deze aan, of (in het ergste geval) sluiten we het zwembad. Maar wanneer alles heel goed gaat kunnen we misschien ook overgaan tot verruiming van de mogelijkheden. We wachten het af, maar rekenen op uw medewerking!

 

Laten we na alle bovenstaande regels niet vergeten dat allemaal ons best doen om iedereen weer lekker te laten genieten van ons openluchtbad!

Deze site wordt onderhouden door TendenZICT