Schoon belonen 2020

Ook in 2020 gaan we door met de actie “Schoon Belonen.

Op 27 maart 2019 was in het Molenduinbad te Norg het startmoment van de actie “Schoon Belonen” van de zwembaden in Norg, Veenhuizen en Peize om te werken aan een schone omgeving. De bedoeling van het project is het vrijhouden van zwerfafval in een gebied rondom het zwembad.

De gemeente Noordenveld ondersteunt deze manier van afvoeren van afval. Organisaties die meedoen met het project krijgen van de gemeente opruimmaterialen en een beloning voor het opruimen van zwerfafval. Daarnaast zet de gemeente in op educatie op scholen om meer bewustwording te creëren. Wethouder Westendorp: “We willen zwerfafval tegengaan. Door ons zwerfafval goed te scheiden zorgen we samen voor een mooier en schoner Noordenveld.” .

Het Openluchtbad Veenhuizen wil m.i.v. het komend seizoen trachten “plasticarm” worden. De bedoeling is zoveel mogelijk het plastic dat wordt aangeboden te vervangen door milieuvriendelijke materialen. (geen plastic koffiebekertjes meer maar kartonnen bekertjes etc.)
“Plasticloos” zal nog niet lukken want er worden nog steeds veel producten die wij verkopen aangeboden in plastic verpakkingen. Wel willen we proberen het afval dat we produceren zoveel mogelijk binnen het bad te houden.
Het streven wordt: Wat verkocht wordt in het zwembad, blijft in het zwembad.

Deze site wordt onderhouden door TendenZICT